University Pioneers

Wat is UP-Community?

University Pioneers is een community van de Universiteit Utrecht die bedoeld is voor studenten die één van de eersten zijn uit hun gezin die hoger onderwijs betreden. UP onderscheidt zich door eerste-generatie-studenten een community te bieden bestaande uit studenten en medewerkers van de UU, maar ook rolmodellen van buiten die UU, die allemaal eerste-generatie-student zijn of zijn geweest. De UP-Community borduurt voort op het UP-programma van U-talent, dat toekomstige eerste-generatie-studenten op de middelbare school voorbereidt op hun overstap naar de universiteit en de kans op uitval in het eerste jaar verkleint.

Lees verder

Ik doe mee!

"Ik voel me heel erg thuis op de campus, maar dat komt doordat ik de tijd heb gehad om de mensen achter het instituut te leren kennen en zij mij ook."

- Chahida Bouhamou, projectleider UP


Tip of suggestie?

In februari 2023 is het nieuwe programma University Pioneers Community van start gegaan. Er zullen binnenkort een hoop activiteiten aan de agenda worden toegevoegd. Ook zal het mentorprogramma van start gaan. Heb je in de tussentijd een tip of suggestie over hoe we het programma van UP-Community verder kunnen invullen? Je kan contact met ons opnemen via projectleider Chahida Bouhamou (c.bouhamou@uu.nl) of via universitypioneers@uu.nl.

The new University Pioneers Community programme was launched in February 2023. A lot of activities will soon be added to the calendar. The mentoring programme will also be launched. In the meantime, do you have a tip or suggestion on how we can further flesh out the UP-Community programme? You can contact us through project leader Chahida Bouhamou (c.bouhamou@uu.nl) or at universitypioneers@uu.nl.


Maandelijkse nieuwsbrief

Samen met leerlingen en studenten die verbonden zijn aan UP brengen we een maandelijkse nieuwsbrief uit over alle leuke activiteiten en evenementen voor en door eerstegeneratiestudenten. In de UP-date delen leerlingen en studenten regelmatig hun ervaringen en interesses. Wil jij op de hoogte blijven van alle evenementen van UP ?


"Eerste-generatie-studenten zijn pioniers. Op eigen houtje overbruggen ze kloven en brengen daarbij werelden samen."

- Charisma Hehakaya,

oprichter Eerste Generatie Fonds

Wat doet het Eerste Generatie Fonds?

Het First Generation Fund biedt beurzen aan eerstegeneratiestudenten van de Universiteit Utrecht. Zij kunnen een bijdrage aanvragen voor verschillende hulpvragen, zoals een laptop, een training voor didactische vaardigheden of een studie- of onderzoeksverblijf in het buitenland.

Andere initiatieven

Er bestaan meerdere initiatieven bij de Universiteit Utrecht gericht op eerstegeneratiestudenten:

  • U-talent UP
  • Honours Trajectum Utrecht
  • KICK Start UMC Utrecht

Leeftijd: 28
Woonplaats: Utrecht
Studie: Geneeskunde
Studiejaar: derdejaars
Leeftijd: 21
Woonplaats: Utrecht
Studie: Bestuurskunde
Studiejaar: Vijfdejaars

Wie zijn ze?

Eerste generatie studenten zijn pioniers. Op eigen houtje overbruggen ze kloven en brengen daarbij werelden samen. Meer weten over de verschillende profielen?

Lees verder

Leeslijst

Meer weten over eerstegeneratiestudenten? Neem een kijkje hier voor alle artikelen en onderzoeken die zijn verschenen:

Meer info

Social media

Volg de @eerstegeneratiestudent op Instagram!

UP-date

RSS Meer Nieuws

Agenda

Geen items