University Pioneers

Bijdragen aan UP

Wil jij een steentje bijdragen aan de UP-Community? Dat kan op verschillende manieren. Zo kan je als student, alumni of als externe onderdeel worden van de community als:

Een ambassadeur fungeert als rolmodel voor eerste-generatie-studenten die een positieve invloed heeft op de talentontwikkeling van eerste-generatie-studenten. Zo geeft een ambassadeur workshops of deelt voorbeeldverhalen of levenservaringen ter inspiratie op grote lijnen. Ook is een ambassadeur het gezicht van het UP-programma naar de buitenwereld.

Een mentor is een laagdrempelig aanspreekpunt met individuele aandacht voor de (aankomende) eerste-generatie-student en verwijst door naar de studieadviseur, tutor, etc. De mentor deelt zijn ervaringen m.b.t. studie aanpak, het oriënteren op de toekomst en het maken van keuzes en zorgt voor overdracht van praktische kennis. De mentor is een persoon die affiniteit heeft met eerste-generatie-studenten, waarmee de student zich kan identificeren. Deze identificatie komt mede tot stand door overeenkomsten als het gaat om persoonlijke interesses, eigenschappen en/of voorkeuren (bv. hobby’s, culturele achtergrond, studierichting etc.).

*Om mentor of ambassadeur te mogen zijn van een eerstegeneratiestudent hoef je zelf niet één van de eersten uit je gezin te zijn die hoger onderwijs volgt.