University Pioneers

Nieuws

Evaluatie UP-Community

Momenteel wordt UP-Community gefinancierd uit tijdelijke gelden vanuit de NPO-middelen (geld vanuit de overheid t.b.v. intiatieven voor studentenwelzijn na de coronapandemie). Onze stagiaire Morgan heeft voor haar afstudeeronderzoek daarom een lopende evaluatie geschreven om zo de resultaten van het programma van UP in kaart te brengen en hopelijk UP permanent onder de structuur van de Universiteit Utrecht. Dat is gelukt. Je leest het hier: Final – UP-Community Evaluation_CB

In de evaluatie houdt Morgan interviews met 13 eerstegeneratiestudenten over de aanpak van UP en hun ervaringen als eerstegeneratiestudent aan de Universiteit Utrecht. Naast de constatering dat UP noodzakelijk is om diversiteit en inclusie op de Universiteit Utrecht naar een hoger level te brengen, doet ze ook een aantal aanbevelingen om het programma nog beter te maken. Hier een korte opsomming van de aanbevelingen van Morgan:

I. Identificeren van eerstegeneratiestudenten vanaf de aanmeldingsprocedure
II. Toelatingscriteria uitbreiden en studentenbureau oprichten
III. Studentenbureau en studentenvereniging oprichten voor FGCS
IV. Directe lijn om vragen en problemen op te lossen
V. UU en FGCS Office implementeren een welkomstgids en universiteitsintroductie